Qualitherm házak

Könnyűszerkezetes
ház

Könnyűszerkezetes ház építés

A könnyűszerkezetes házépítés ütemeiben teljesen megegyezik a téglából építettekével. Általában hagyományos alapra építjük a házakat, de szóba jöhet talajcsavarozás és arra egy könnyűszerkezetes fogadólemez építése is.

Nagy előnye a gyorsaságban rejlik, valamint az, hogy nem kerül be a ház szerkezetébe az a nagy mennyiségű víz, mint egy téglaháznál. Ezek mellett kevesebbe kerül, mint egy hagyományos építkezés és nagyon jól hőszigetelt valamint hangszigetelt! Fedhetjük akár betoncseréppel vagy bármilyen más héjazatot is kaphat. Külső hőszigetelése történhet polisztirollal vagy kőzetgyapottal is, majd boríthatja ezt nemesvakolat vagy bármilyen (fa, fém, műanyag) burkolat.

Könnyűszerkezetes ház tervek

Újépítésű családi ház tervezésére kínált lehetőségek: Egyedi tervezés, típustervek, mintatervek

Új családi ház könnyűszerkezetes ház tervek készülhetnek több lehetőség szerint. A tervezés történhet teljesen egyedi elképzelés/igény alapján is.

Egyszerűbb esetben típustervek választhatók.

Ezeken kívül 2021 március óta lehetőség van a Nemzeti Mintaterv Katalógusból választani tervet.         (https://www.oeny.hu/oeny/nmtk/main)

Korszerű családi házak helyszíni adaptálásra alkalmas részletes tervdokumentációi érhetőek el díjmentesen a Nemzeti Mintaterv Katalógus új weboldalán

Könnyűszerkezetes ház hátrányai

Sok sztereotípiáról lehet hallani, de a valójában már nem mind igaz.

  • Nem mindegy, hogy fém vagy fa szerkezetről beszélünk, ez utóbbi vetemedhet, mozoghat, repedhet, adott esetben ki van téve kártevőknek, mellyel szemben a felületkezelt fém gyakorlatilag örök életű egy bezárt térben, melyben nedvességet nem kap.
  • Többszintes házaknál elterjedt a könnyűszerkezetes épületek kongása, mely kiküszöbölhető az emeleti padlószigeteléssel és estrich beton készítésével.
  • Elterjedt vélemény, hogy a könnyűszerkezetes házak nyáron nagyon melegek. Ez egyszerűen nem igaz! Az dönti el, hogy hol mennyi szigetelés került be az épületbe, milyen minőségűek, méretűek és tájolásúak a nyílászárók, van-e megfelelő külső árnyékolás az ablakokon és, hogy milyen gépészetet használunk. Az igaz, hogy a könnyűszerkezetes házaknak minimális a hőtároló kapacitása, de pont ez a tulajdonsága teszi alkalmassá a modern épületgépészeti megoldások előnyeinek maximalizálására. Az utóbbi években napon belül nagy (10-15 fokos) hőingadozások vannak. Ha nincs egy épületnek nagy hőkapacitása, akkor ezt a változást nagyon gyorsan tudja lekövetni, többletenergia felhasználása nélkül. A cégünk által tervezett energiatakarékos fűtési-hűtési rendszerek jellemzően egy hőszivattyú és felülethűtés segítségével hűtik a mennyezetet, mely mellett tökéletes hőérzet érhető el!
  • Sokat hallani, hogy a rágcsálónak jobban ki van téve egy könnyűszerkezetes ház. Az általunk alkalmazott szigetelés esetében a rágcsálók nem szívesen rágják be magukat, nincsenek ilyen panaszok.
  • A könnyűszerkezetes házakat nehezebb eladni és kevesebbet lehet értük kérni téglából készült épületeknél. Feltéve, ha ez igaz, az építési költsége is kevesebb, az élettartama megegyezik egy hagyományos épületével a komfortjáról, energiatakarékosságáról nem is beszélve. Úgy tapasztaljuk, hogy ez a vélekedés eltűnőben van.

Tehát inkább előnyökről tudunk beszélni, mint hátrányokról.

Édes otthon interjú

Árak

Egységárak és csomagárak projektjeink és típustervek alapján

Erdőkertes Qualitherm ház

4 szobás családi ház

16,2 M Ft

szerkezetkészen.

Miben tudunk segíteni?

Könnyűszerkezetes építkezéssel kapcsolatos tudnivalók.

Tekintse meg az Ön számára érdekes tartalmakat.

Referencia projektek

Megépült Qualitherm házak

Pázmánd

Nappaliban teljes belmagassággal épült, látszógerendás, egyszintes ház

XXII. kerület

Modern, egyszintes ház kétállásos garázzsal

Diósd

Mediterrán jellegű, kétszintes ház

Százhalombatta

Meditterán jellegű egyszintes ház

Tárnok

Egyszintes, télikertté alakítható terasszal

XVI. kerület

Kétszintes, kétlakásos modern társasház

Rólunk mondták

Lezárt projektek véleményezései a megrendelők részéről.

Igyekszünk minden igénynek megfelelni, jól együttműködni a megbízónkkal.

Rendszerüket és tevékenységüket testvérem ajánlotta nekünk, azt mondta szépen, jó minőségben és megbízhgatóan dolgoznak! Ma ezt már mi is tanusítani tudjuk, a szerkezet erős és gyorsan felépülő, valamint a folyó munka és a már látható eredmény minőségi. A vállalkozás megbízható, szép, igényes munkát végez

A kivitelezés során egy nagyon megbízható, precíz és korrekt csapatot ismerhettünk meg, akik különösen igényesek, odafigyelnek a részleterkre és szenvedéllyel végzik munkájukat

Családi házunk Fáy Jenőék által szabadalmaztatott technológiával készült. Előnye a rendkívül gyors kivitelezés mellett a kiváló energiahatékonyság. A kiváló szigetelés, a levegő-vizes hőszivattyú, a felület fűtés-hűtés és a hővisszanyerős szellőzés egész évben stabil, egészséges belső klímát biztosít. Mindezt rendkívül kedvező áron

A kivitelezés jó minőségű, alapos a megbízható szakembereknek köszönhetően. Az első kapavágástól számítva tíz hónap elteltével lakható volt a ház.

Munkánk menete

Az első kapcsolatfelvételtől az átadásig.

01.

Igényfelmérés/ tervek bekérése

02.

Konzultáció

03.

Helyszíni szemle

04.

Ajánlatadás/ Szerződés

05.

Kivitelezés

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.

Qualitherm házak

Saját kivitelezési kapacitásunk korlátozottsága miatt, szeretnénk olyan partnereket találni, akik Qualitherm könnyűszerkezetes épületek kivitelezését vállalnák akár saját megrendelések esetében, akár általunk közvetített munkákon. A megfelelő szakmai segítséget minden esetben biztosítjuk.

Elérhetőségeink

+36 30 512 0776

Fáy Miklós - Ügyvezető

faymiklos@qualitherm.hu

info@qualitherm.hu

2049 Diósd, Tétényi u. 7.

Irodánk