Qualitherm házak

Szerkezetkész
könnyűszerkezetes
ház

Könnyűszerkezetes ház építés

A könnyűszerkezetes házépítés ütemeiben teljesen megegyezik a téglából építettekével. Általában hagyományos alapra építjük a házakat, de szóba jöhet talajcsavarozás és arra egy könnyűszerkezetes fogadólemez építése is.

Nagy előnye a gyorsaságban rejlik, valamint az, hogy nem kerül be a ház szerkezetébe az a nagy mennyiségű víz, mint egy téglaháznál. Ezek mellett kevesebbe kerül, mint egy hagyományos építkezés és nagyon jól hőszigetelt valamint hangszigetelt! Fedhetjük akár betoncseréppel vagy bármilyen más héjazatot is kaphat. Külső hőszigetelése történhet polisztirollal vagy kőzetgyapottal is, majd boríthatja ezt nemesvakolat vagy bármilyen (fa, fém, műanyag) burkolat.

Könnyűszerkezetes ház szerkezet

A Qualitherm könnyűszerkezetes ház szerkezet falainak rácsostartó oszlopai egy 170-es U profilba kerülnek bele, mely 62,5cm-enként ki van előre furatova, így amikor az általunk készített középvonal rajz méretei kicsapásra kerülnek az alapra, egyből lehet látni, hogy hova kell fúrni az alapcsavarok helyeit. Ezeket az alapcsavarokat a tartó alsó keresztpántjának lyukán és az U profilon keresztül rögzítjük az alapba. Így minden egyes tartóoszlop rögzítésre kerül, mely tökéletes statikai biztonságot nyújt.
Amikor egy fal oszlopai állnak, a felső, ugyanolyan 170-es U profil kerül a felső végekre, mely megadja az oszlopot fal függőjét az egyik dimenzióban.
Ezután az egyik oldal OSB borítása következik. Választható, hogy ez a külső vagy a belső oldal legyen először. Ha a külső oldal borítása kerül fel elsőre, akkor rögtön lehet a külső dryvit rendszert kezdeni, így be lehet gyorsan zárni a házat, viszont a gépészeti kiállásoknál külön kell Osb darabokat betenni a belső síkra, hogy rögzíteni lehessen ezeket. Miután mint a két oldal borítása megtörtént, utólag kerül befújásra a belső Isocell szigetelés, mely 6 báron kerül befújásra, így minden kis hézagot kitölt. A fémszerkezet tetejére egy 7,5cm*15cm-es szelemen kerül, mely a tetőszerkezetet fogadja ezután.

Könnyűszerkezetes ház alaprajz

A könnyűszerkezetes házak tervrajzai nem sok szempontból térnek el a hagyományos téglaépületek terveitől. Legfontosabb jellemző a falvastagság, mely 10cm homlokzati hőszigetelés esetén 30cm, (ennél vastagabb hőszigetelést jellemzően csak árnyékolók dobozainak eltűntetésére szokás használni), így a teljes hőszigetelés 26,5cm a falakban a kifújt hőszigeteléssel együtt. 

Ez nagy előnye a könnyűszerkezetes épületeknek, hiszen egy téglaépület falvastagsága jellemzően 45 cm körül alakul, mely összességében több hasznos m2-t vesz el, mely nagy érték! Továbbá a műszaki leírásban szükséges feltüntetni, hogy fémvázas könnyűszerkezetes épület.

A könnyűszerkezetes ház alaprajzok sok esetben megegyezhetnek a téglából épültekével. A különbség legfőképpen a teherhordó falak vastagságában
jelentkezik. Az alaprajzoknak csak a fantázia szab határt.

Könnyűszerkezetes ház szerkezeti rajz

Külön szerkezeti rajzot az építés nem igényel, mivel az alapprofil minden tartó helyét kijelöli egy előre elkészített furattal, csak a nyílászáróknál tér el a 62.5cm-es rasztertől. A nyílászárók mellé a rögzítéshez minden esetben kerül egy rácsostartó oszlop, de az az oszlop nem a betonhoz kerül lefúrásra, hanem önfúrós csavarral rögzítjük az U profilhoz.
Az épület sarkainak kialakításánál arra kell figyelni, hogy az U profilok azon vége találkozzon, ahol a furatok 2 cm-re vannak a profil végétől. Így áll össze egy sarok kialakítása saroktartóval, lásd a rajzon.
A nagy méretű nyílászárók mellé áthidaló fogadására alkalmas tartókat gyártunk, lásd a rajzon.
Meg lehet tervezni 3D-ben is egy ház szerkezetét, de azon kívül, hogy látványos, igazából szükségtelen.

Könnyűszerkezetes ház szerkezetkész ár

Gyakran ismételt kérdések a kulcsrakész könnyűszerkezetes ház árakkal kapcsolatban

Kulcsrakész könnyűszerkezetes ház árak 2022

Olcsóbb a kulcsrakész könnyűszerkezetes épület, mint egy téglaépület?

Igen, olcsóbb.

Vannak típusházak, melyeket fix áron lehet megépíttetni?

Igen, vannak.

Erdőkertes Qualitherm ház

4 szobás családi ház

16,2 M Ft

szerkezetkészen.

Miben tudunk segíteni?

Könnyűszerkezetes építkezéssel kapcsolatos tudnivalók.

Tekintse meg az Ön számára érdekes tartalmakat.

Referencia projektek

Megépült Qualitherm házak

Pázmánd

Nappaliban teljes belmagassággal épült, látszógerendás, egyszintes ház

XXII. kerület

Modern, egyszintes ház kétállásos garázzsal

Diósd

Mediterrán jellegű, kétszintes ház

Százhalombatta

Meditterán jellegű egyszintes ház

Tárnok

Egyszintes, télikertté alakítható terasszal

XVI. kerület

Kétszintes, kétlakásos modern társasház

Rólunk mondták

Lezárt projektek véleményezései a megrendelők részéről.

Igyekszünk minden igénynek megfelelni, jól együttműködni a megbízónkkal.

Rendszerüket és tevékenységüket testvérem ajánlotta nekünk, azt mondta szépen, jó minőségben és megbízhgatóan dolgoznak! Ma ezt már mi is tanusítani tudjuk, a szerkezet erős és gyorsan felépülő, valamint a folyó munka és a már látható eredmény minőségi. A vállalkozás megbízható, szép, igényes munkát végez

A kivitelezés során egy nagyon megbízható, precíz és korrekt csapatot ismerhettünk meg, akik különösen igényesek, odafigyelnek a részleterkre és szenvedéllyel végzik munkájukat

Családi házunk Fáy Jenőék által szabadalmaztatott technológiával készült. Előnye a rendkívül gyors kivitelezés mellett a kiváló energiahatékonyság. A kiváló szigetelés, a levegő-vizes hőszivattyú, a felület fűtés-hűtés és a hővisszanyerős szellőzés egész évben stabil, egészséges belső klímát biztosít. Mindezt rendkívül kedvező áron

A kivitelezés jó minőségű, alapos a megbízható szakembereknek köszönhetően. Az első kapavágástól számítva tíz hónap elteltével lakható volt a ház.

Munkánk menete

Az első kapcsolatfelvételtől az átadásig.

01.

Igényfelmérés/ tervek bekérése

02.

Konzultáció

03.

Helyszíni szemle

04.

Ajánlatadás/ Szerződés

05.

Kivitelezés

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.

Qualitherm házak

Saját kivitelezési kapacitásunk korlátozottsága miatt, szeretnénk olyan partnereket találni, akik Qualitherm könnyűszerkezetes épületek kivitelezését vállalnák akár saját megrendelések esetében, akár általunk közvetített munkákon. A megfelelő szakmai segítséget minden esetben biztosítjuk.

Elérhetőségeink

+36 30 512 0776

Fáy Miklós - Ügyvezető

faymiklos@qualitherm.hu

info@qualitherm.hu

2049 Diósd, Tétényi u. 7.

Irodánk