Elnyert pályázatok

Amire büszkék vagyunk

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése

FALFŰTÉS-RENDSZER KFT.

 • Kedvezményezett: FALFŰTÉS-RENDSZER KFT.
 • Projekt azonosítószáma: GINOP-8.3.5-18/B
 • Projekt címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése
 • A szerződött támogatás összege: 25 000 000 Ft
 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. december 31.

Eszköz beruházás

A FALFŰTÉS-RENDSZER KFT. eszköz beruházása

 • Kedvezményezett: FALFŰTÉS-RENDSZER KFT.
 • Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-02667
 • Projekt címe: A FALFŰTÉS-RENDSZER KFT. eszköz beruházása
 • A szerződött támogatás összege: 16 499 698 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 70%
 • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. július 12.

A projekt tartalmának bemutatása

A robotizált telephelyünk és a gyártásban részt vevő különböző szerszámgépek energiaigényének kiváltására egy 30 kWp teljesítményű napelemes rendszert telepítettünk.

A sorozatgyártásban lemeztechnológiával gyártott rácsos tartó kereszt merevítő elemeinek gazdaságosabb gyártási technológiához szükséges szerszámot vásároltunk. A kombinált szerszám két egysége a kivágó szerszám és a hajlító szerszám.

Rácsos tartó 5mm vastag végzáró darab kivágó lyukasztó szerszámot vásároltunk. A sorozatgyártásban lemeztechnológiával gyártott rácsos tartó 5 mm vastag véglezáró elemeinek gazdaságosabb gyártási technológiához szükséges szerszám.

Egy elektromos-üzemű homlokvillás targonca és egy gyalogtargonca került beszerzésre. A targoncák a telephelyen belüli anyagmozgatást teszik lehetővé, ezáltal biztosított a folyamatos munkavégzés, ami kapacitásnövekedést eredményez.

A projekt keretében továbbá forgóeszközöket vásároltunk.

A projekt eredményeként az energiaköltség csökken, a gyártás hatékonysága nő, a folyamatos termelés feltételi megteremtődnek.

Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés

Telephelyfejlesztés és eszközbeszerzés a Falfűtés Rendszer Kft.-nél

 • Kedvezményezett: FALFŰTÉS-RENDSZER Kft.
 • Pályázat azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01176
 • Pályázat címe: Telephelyfejlesztés és eszközbeszerzés a FALFŰTÉS-RENDSZER Kft.-nél
 • Vissza nem térítendő támogatás összege: 41,98 Millió Forint
 • Visszatérítendő támogatás összege: 83,97 Millió Forint

Projekt részletes bemutatása

A projekt tárgyát képező rácsostartóval kialakított acélváz gyártására és alkalmazására nincsen hazai példa. Acélvázban gondolkodva az általában alkalmazott tömör keresztmetszetű vagy vékonyfalú szelvényekhez képest a rácsostartó alkalmazása várhatóan kedvezőbb hővezetési tulajdonságokkal bír, valamint az anyagfelhasználás is csökkenthető. Nemzetközi szinten, főleg az Skandináv államokban és Észak Amerikában igen elterjedt a könnyűszerkezetes építési mód. A globális felmelegedés igen szélsőséges, nem megszokott időjárási körülményeket eredményez. Árvizek, tornádók, fagy és túl meleg időjárás olyan helyeken adódik, ahol az korábban nem volt megszokott.

Ezeken területeken jelenthet jobb megoldást a napjainkban szokásos faszerkezetű építési módnál az igen gyorsan telepíthető, fokozottan energiatakarékos épületek építése. A csatolt tervek alapján látható hogy ez az épületszerkezet dobozként viselkedik, mivel acélszerkezetű jobban ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, feltételezésünk szerint földrengésbiztos. Ebből adódóan olyan területeken, ahol gyakoriak a földrengések lehet piaca a fentieken túl a szabadalmi bejelentés szerinti megoldásnak.

Az építőiparban elterjedt könnyűszerkezetes építési rendszereket ismerünk, ahol a tartószerkezeteket két oldalról építőlemezekkel burkolják és az így kialakult falüreget szigetelőanyaggal töltik ki. Ezek léteznek fa és fémszerkezetű kivitelben, sőt rácsos tartó alkalmazásával is. Mindegyik rendszer hibája az, hogy a tartószerkezet oszlopainál jelentős hőhidakat találunk, mert a fal teljes keresztmetszetében egy tömör oszlop van, aminek hőátvezetése jobb (hőszigetelése rosszabb) mint a két oszlop közötti falszakasznak. A szabadalom egyik lényeges eleme ezen hőhidak megszüntetése, a minimálisra való csökkentése. A másik újdonsága, a most már csak a rácsos tartó alkalmazásával készült épületekkel összehasonlítva, hogy az alkalmazott megoldásunk, nagyobb szilárdságot eredményez, mint az e témában ismert szabadalmak. Ezt az állítást laborkísérletekkel igazoltuk. A korábbiak szerinti és a mi megoldásunk is általában két szembefordított „U” profil közé tesznek átkötéseket. Az eddig ismert megoldások mindegyike az „U” profilok egymással szemben lévő oldalaihoz rögzítik az átkötéseket, ami terhelés esetén lehetővé teszi az „U” profil megnyílását, a tartó elgörbülését. A szabadalmunk szerinti megoldásnál az nem csak az„U” profil két szemben lévő rövid oldalához rögzítjük az átkötést, hanem egyben összekötjük a két rövid oldalt, ugyanazon átkötéssel. Ezzel a megoldással a rácsos tartó terhelhetőségét a többszörösére növelhetjük. A laborkísérletek szerinti töréspróbánál a törés dupla terhelésnél következett be, de akkor is a hegesztés szakadt el. Ez a nem megfelelő hegesztés minőséget jelzi. Megfelelő minőségű hegesztési varrat a szerkezet legerősebb pontja kell, hogy legyen. Mivel a jó hegesztő szakemberek zöme külföldön dolgozik, ezért döntöttünk a hegesztőrobot alkalmazása mellett.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjük töltse ki a sablont ha üzenetet szeretne küldeni nekünk. A meglévő terveket kérjük csatolja be.

Qualitherm házak

Saját kivitelezési kapacitásunk korlátozottsága miatt, szeretnénk olyan partnereket találni, akik Qualitherm könnyűszerkezetes épületek kivitelezését vállalnák akár saját megrendelések esetében, akár általunk közvetített munkákon. A megfelelő szakmai segítséget minden esetben biztosítjuk.

Elérhetőségeink

+36 30 512 0776

Fáy Miklós - Ügyvezető

faymiklos@qualitherm.hu

info@qualitherm.hu

2049 Diósd, Tétényi u. 7.

Irodánk